-5 C
Sarajevo
Thursday, January 17, 2019

ŠIRENJE LAŽI SRPSKIH PORTALA: Alija Izetbegović odigrao je bitnu stvar u stvaranju RS,Ova ISTINA boli i SRBE i BOŠNJAKE i kriju je

“Tamo gde najlepša se zora budi, časni i ponosni žive dobri ljudi. Tamo gde se rađa našeg sunca sjaj, stamen, prkosan je moj zavičaj”, mnogi i ne znaju ali baš ovim rečima počinje himna Republike Srpske koja je na Stevanjdan napunila 27 godina!

Prošlo je punih 27 godina od kako je te daleke 1992. godine oformljena država Srba u Bosni i Hercegovini i nazvana Republika Srpska. Mnogi su joj tada predviđali kratak vek trajanja, ali ona opstaje evo još malo pa tri decenije, a nadam se da će tako biti i vekovima.

Ne, neću u ovom tekstu da se služim onom krilaticom “Krvlju natopljena, životima odbranjena” koju mnogi izgovaraju na pomen Srpske. Neću ni da pričam razne priče o herojstvu kojim je Republika osnovana.

Neću čak da odgovaram ni na one glasine koje šire razne Alibabe i 40 razbojnika o tome kako je Republika Srpska genocidna tvorevina i slične gluposti. Za takve ću samo reći onu narodnu: “psi laju, a karavani prolaze”.

Republika Srpska nije samo tamo neka tvorevina, nije samo srpski entitet u multietničkoj Bosni. Narod koji tamo živi nisu to samo tamo neki Srbi preko Drine.

Republika Srpska je primer kako se Srbi bore za svoju slobodu, za svoju otadžbinu, za svoje porodice, ali i pokazatelj kako se voli Srbija.

IZDVAJAMO

“Čović hoće da crta nove granice, ovako bi po njemu trebala izgledati BiH, a Dodik nije jedini koji će nas prodati”

Reakcija na izjave predsjednika Srbije o potrebi stvaranja trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte (DF) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine...

Ovo su Komšiću uradili u Hrvatskoj i NEĆE MU BITI DOBRO

Hrvatski portal “poskok.info”, pozivajući se na pisanje također hrvatskog portala “dnevnik.ba”, objavio je vijest da je Željko Komšić, navodno, u septembru 2006. godine učio...

Silajdžić: Znate li zašto BiH smeta svakome!

– U Srbiji svjedočimo konstantnoj dvostrukoj politici prema našoj zemlji, formalnoj koja deklarativno priznaje suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te suštinskoj koja u Bosni...