Sefer Halilović poslao žestoku poruku povodom hapšenja Atifa Dudakovića

11

Povodom hapšenja komandanta 5.korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifa Dudakovića, BPS – Sefer Halilović podsjeća kako se očito radi o nastavku političkog plana po kojem se Armija Republike BiH, kao legalna državna vojska, želi pretvoriti u “zločinačku vojsku” i to progresivnim podizanjem optužnica protiv njenih generala.

”Javnost podsjećamo da su, do sada, pred međunarodnim i domaćim sudovima procesuirana oba komandanta Armije RBiH, četiri komandanta korpusa Armije RBiH i desetak komandanata brigada.

Kvantitativno gledano, generali i komandanti Armije RBiH iavedeni su pred sudove kao da su napadali, a ne branili Bosnu i Hercegovinu iz čega se može isčitati politički plan pokušaja pretvaranja odbrambene Armije RBiH u “jednu od tri strane”.

Takav plan, posljedično, trebao bi dovesti do nasilno izvedene historijske konstatacije “da su svi podjednako činili zločine” što bi bila platforma za podjelu naše države.

BPS poručuje građanima Bosne i Hercegovine da na ovakve pojave gledaju krajnje odgovorno, sa predznanjem da rušenje jedne države otpočinje ili završava tako što se uništavaju njeni simboli a taj je proces u našoj državi itekako odmakao i popraćen je institucionalnom i društvenom šutnjom”, saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a.

Izvor : boljabosna.com

[ads2] [ads]