-5 C
Sarajevo
Thursday, January 17, 2019

Plenković ambasadoru Hrvatske: Ko ti je rekao da tamo ideš?!

Kako neslužbeno doznaje reporter N1 Hrvoje Krešić, premijer Plenković zatražio je od ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić da pozove veleposlanika Hrvatske Ivana Del Vechia iz BiH u Hrvatsku na razgovor. Razlog tome je jučerašnji odlazak veleposlanika na svečanost kod Dodika.

Hoće li nakon razgovora u Hrvatskoj Del Vechio biti razriješen, doznate će se uskoro.

– Neslužbeno smo saznali od vlade da je predsjednik Vlade tražio od ministrice vanjskih i evropskih poslova da pozove Del Vechia na razgovor. Njegovo prisustvo otvara pitanje ko kontroliše ambasadore i vanjsku politiku, javio je reporter N1 Hrvoje Krešić.

U srijedu, podsjetimo, na svečanom prijemu u Banja Luci povodom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske, s Miloradom Dodikom susreo se i hrvatski amabasador u BiH Ivan del Vechio.

Osim njega, u Banja Luci bio je jučer i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a i HNS-a Dragan Čović, a uz njega u izaslanstvu hrvatskog naroda na svečanoj akademiji nazočili su i Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i riznice, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH, piše N1.

Na smjenu hrvatskog ambasadora u BiH Del Vechia pozvao je i predsjednik Stranke demokratske akcije Hrvatske Armin Hodžić.

 

IZVORN1

IZDVAJAMO

“Čović hoće da crta nove granice, ovako bi po njemu trebala izgledati BiH, a Dodik nije jedini koji će nas prodati”

Reakcija na izjave predsjednika Srbije o potrebi stvaranja trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte (DF) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine...

Ovo su Komšiću uradili u Hrvatskoj i NEĆE MU BITI DOBRO

Hrvatski portal “poskok.info”, pozivajući se na pisanje također hrvatskog portala “dnevnik.ba”, objavio je vijest da je Željko Komšić, navodno, u septembru 2006. godine učio...

Silajdžić: Znate li zašto BiH smeta svakome!

– U Srbiji svjedočimo konstantnoj dvostrukoj politici prema našoj zemlji, formalnoj koja deklarativno priznaje suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te suštinskoj koja u Bosni...