Otkriveno šta ubija bateriju vašeg mobitela: Ovu aplikaciju sigurno imate

165

Novi iOS 9 je korisnicima omogućio da prate koje aplikacije najviše utiču na trajanje baterije, a na samom vrhu je jedna aplikacija koju ima skoro svaki korisnik pametnog telefona.
Utvrđeno je da Facebook aplikacija za iOS operativni sistem troši mnogo više baterije nego što bi trebalo. Naime, novi iOS 9 je korisnicima omogućio da prate koje aplikacije najviše utiču na trajanje baterije, a na samom vrhu je upravo Facebookova aplikacija.

[ads]

Čak i kada je osvježavanje aplikacije u pozadini isključeno, uticaj koji Facebook ima na bateriju je i dalje veliki.

– Činjenica da tako velika kompanija kao što je Facebook nije uspjela da optimizuje potrošnju baterije za svoju iOS aplikaciju je jednostavno smješno. Ukoliko mogu, a ne žele to da učine zbog procesa koji se odvijaju u pozadini (konstantne notifikacije…), to je onda još i gore – istakao je jedan novinar.

Facebook-ovo konstantno osvježavanje aplikacije kako bi korisnicima uvijek stizale nove notifikacije ima najveći uticaj na bateriju.

Prema Federikovom istraživanju, Facebook aplikacija na njegovom iPhone-u je u u roku sedam dana u prosjeku konstantno radila tri sata, dok je u pozadini radila čak 4,6 sati i sama je potrošila 19 odsto baterije.

(source.ba)

[ads2] [ads2]