-7 C
Sarajevo
Thursday, January 17, 2019

OPA! Njemačka političarka Čoviću: Dragane, ti si navodno bosanski Hrvat, objasni mi onda…

Njemačka političarka (CDU) i zastupnica u Evropskom parlamentu Doris Pak (Pack) oglasila se na Twitteru povodom obilježavanja neustavnog dana RS.

Pak u svojoj objavi proziva premijerku Srbije Anu Brnabić, ali i oštro osuđuje bivšeg člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

– Obilježavanju dana RS – koji je Ustavni sud u BiH zabranio – prisustvovali su srbijanska premijerka – i ono što ne mogu vjerovati – Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH. Je li on zaboravio šta se desilo s bosanskim Hrvatima (i Bošnjacima) u tada takozvanoj RS? Hrvati se sigurno osjećaju poniženima i ismijanima. Sramim se njegovog ponašanja – poručila je Doris Pak.

Osim mnogobrojnih stranih i domaćih političara i javnih ličnosti, Čovića je osudila i bivša predsjednica Hrvatske Jadranka Kosor.

Kosor je, također na Twitteru, poslala jasnu poruku Čoviću.

– Što kažu Šibenčani o predstavnicima Hrvata i RH na slavljenje dodjele odlikovanja ratnom zločincu koji je odgovoran za stradanje Šibenika? I na činjenicu da se slavilo uz nazočnost Vulina, koji je osoba non grata u RH? – napisala je Kosor.

 

IZDVAJAMO

“Čović hoće da crta nove granice, ovako bi po njemu trebala izgledati BiH, a Dodik nije jedini koji će nas prodati”

Reakcija na izjave predsjednika Srbije o potrebi stvaranja trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte (DF) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine...

Ovo su Komšiću uradili u Hrvatskoj i NEĆE MU BITI DOBRO

Hrvatski portal “poskok.info”, pozivajući se na pisanje također hrvatskog portala “dnevnik.ba”, objavio je vijest da je Željko Komšić, navodno, u septembru 2006. godine učio...

Silajdžić: Znate li zašto BiH smeta svakome!

– U Srbiji svjedočimo konstantnoj dvostrukoj politici prema našoj zemlji, formalnoj koja deklarativno priznaje suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te suštinskoj koja u Bosni...