O OVOME ĆE NACIONALISTI NA BALKANU DUGO PRIČATI: Selektor Srbije rekao da je Bosna…

16

Na pitanje šta misli o tome što za reprezentacije Švicarske igraju brojni Albanci selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je da ne želi pričati o politici.

”O politici ne želim pričati. Iz multikulturne sam Bosne. Moj otac je Crnogorac, majka Srpkinja. Internacionalni sam čovjek i nacionalnost ljudi me ne zanima. To što ima multinacionalni tim dobro je za Švicarsku. Poštujem svakog igrača bez obzira iz koje je zemlje”, rekao je Krstajić, te kako javlja Anadolu Agency (AA) naglasio da je za njega najvažnije da Švicarska, naredni protivnik Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ima veoma dobar tim.

Utakmica drugog kola grupe ”E” Mundijala između Srbije i Švicarske igrat će se u petak, 22. juna, od 20 sati u Kalinjingradu. U prvom kolu Srbija je pobijedila Kostariku, rezultatom 1:0, dok je Švicarska napravila podvig remizirajući sa jednim od glavnih favorita za titulu prvaka svijeta, Brazilom – 1:1.

Krstajić: Ne pričam o politici, ja sam iz Bosne, multikulturalne sredine

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić morao se dobro potruditi pred švicarskim novinarima koji su na konferenciju za medije stigli spremni. Selektoru Orlova postavili su nekoliko zanimljivih pitanja o njegovoj prošlosti.

Prije svega, švicarski novinar pitao je Krstajića šta misli o ekipi Švicarske u kojoj igra puno igrača porijeklom iz Albanije.

“To je politika, a o politici ne želim pričati. Ja sam iz multikulturalne sredine, iz Bosne, otac mi je Crnogorac, a majka Srpkinja. Ja sam internacionalni čovjek, nacionalnost me uopšte ne zanima, a ono što je važno za mene jeste da Švicarska ima dobar tim”, poručio je Krstajić, na što mu je novinar odgovorio “i to ekstremno multikulturalan tim”. Krstajić je i na to imao jednostavan odgovor:

“Slažem se. I to je dobro za Švicarsku. Poštujem svakog igrača, nevezano za to iz koje zemlje dolazi”, dodao je selektor Srbije.

Nakon toga novinar je pitao Krstajića da li se sjeća kome je postigao prvi pogodak na međunarodnoj sceni.

“Uh, teško pitanje. Mnogi i nisu dali golove. Ja sam dao dva-tri, a jedan sam dao Švicarskoj. Dobili smo vas 2:1 u Bazelu, ali, znate, to je prošlost, a ja uvijek gledam u budućnost”, zaključio je selektor Srbije.

Meč između Srbije i Švicarske igra se u petak od 20:00 sati.

Izvor : fokus.ba/Klix

[ads2] [ads]