MAŠINE IZ LIVERPOOLA POSTE PRED VELIKO FINALE: Mjesec Ramazan je bitniji od svega…

4

Liverpool će 26. maja u Kijevu odigrati finalni susret Lige prvaka protiv Real Madrida.

Tim Jurgena Kloppa će protiv Kraljeva imati šansu da stavi tačku na ovu zaista odličnu sezonu kojoj su bili zaista odlični.

Međutim, tokom velikog finala Redsi će biti pred velikim izazovom. Muslimani širom svijeta od 15. maja počinju obilježavanje mjeseca Ramazana tokom kojeg vjernici poste od svitanja pa do zalaska sunca.

Upravo bi to moglo napraviti problem za Liverpool jer su u njihovom timu čak trojica muslimana koji se čvrsto drže vjere i sasvim sigurno da neće propustiti mjesec posta.

Mohamed Salah, Sadio Mane i Emre Can će biti pred velikim fizičkim izazovom. To poprilično zabrinjava čelnike Redsa jer zbog nedostatka hrane postoji bojazan da će doći do pada energije kod ovih fudbalera.

Post glavnih igrača Liverpoola možda će biti blaga prednost za Real. Sigurno je da će nedostatak hrane i vode uticati dosta na organizam ovih fudbalera koji sve do samog početka utakmice vjerovatno neće više od 15 sati ništa unijeti od hranjivih materija.

Ipak, bez obzira na sve, ovaj trio nema namjeru da se suzdržava od posta tokom Ramazana. Iako mnogi traže da barem taj dan preskoče post od toga neće biti ništa, a vidjećemo da li će na kraju gladovanje glavnih fudbalera koštati Redse.

Liverpul će u ovogodišnjem finalu Lige prvaka 26. maja igrati protiv Real Madrida, a u tom dvoboju imat će i dvojicu nogometaša koji cijeli dan neće jesti ni piti.

Naime, Sadio Mane i Mohamed Salah bit će u velikim problemima na dan finala u Kijevu, obojica su muslimani, a u periodu od 15. maja do 14. juna traje ramazan.

Podsjetimo, ramazan je vrijeme kada muslimanski vjernici od izlaska sunca pa sve do zalaska ne smiju ništa jesti ni piti, i to se, naravno, odnosi na sve prave vjernike, među kojima su i igrači Liverpula.

Salah i Mane na dan finala, kao i onih 11 prethodnih, neće smjeti jesti ni piti tokom dana, a, prema vremenskoj prognozi, sunce će 26. maja u Kijevu izaći u pet ujutro, a zaći tek oko 20.45 sati, u vrijeme kad počinje utakmica.

Salah i Mane se nalaze u čudesnoj formi.

U redovima Real Madrida musliman je Karim Benzema, ali on već godinama ne poštuje muslimanske običaje.

insportal.net/Avaz