Katastrofalne informacije za Senada Hadžifejzovića: Ovo je zaista užasno!

3

Senad Hadžifejzović je bez sumnje prvo ime bosanskohercegovačke novinarske scene, a njegova uloga u bh. historiji nije samo medijska. Svi se sjećaju onog 2. maja 1992. godine kada je pomoću njegovog Dnevnika na Televiziji Sarajevo faktički udaren temelj očuvanju državnosti naše domovine, ali i spašen život Alije Izetbegovića koji je tada bio otet.

No uprkos ogromnoj ulozi u historiji naše zemlje, Senada danas šikaniraju i napadaju sa svih strana. Valjda zato što je i dalje najveći, valjda zato što je i dalje nepotkupljiv, valjda zato što ne da na sebe i valjda zato što je ostao uvijek isti…

Senada sve češće pritišću politički centri moći i oni koje istina boli jer Senad poznaje samo taj put, put istine i pravde. Zbog toga mu uskraćuju sve ono što bi mu kao lideru jedne od vodeće televizija u BiH trebalo pripasti i njegova borba je velika. On opstaje, ali je sve teže. A svi pamte ne tako davni pokušaj obračuna u Bosmalu gdje se FACE TV i nalazi.

Politički centri moći su, podsjećamo, učinili sve da otežaju rad FACE TV-a pa je tako Senadovoj televiziji prošle godine čak isključena i struja i to u toku najgledanije emisije Centralni dnevnik, a pritisci su eskalirali nedavno kada je pritisak na Hadžifejzovića dosegao nove razmjere. Šta reći osim – izdrži legendo, izdrži najveći naš predvodniče… Armija ljudi je uz tebe!

[ads2] [ads]