DŽEKU ŽELI NAJMOĆNIJA ŽENA U FUDBALU: Napiši šta misliš da će mu reći Amra Silajdžić kad ovo čuje…

24

Chelseajeva “Čelična lady” Marina Granovskaia odlučila je da bude izuzetno aktivan u zimskom prelaznom roku. Nakon dolaska Rossa Barkleya iz redova Evertona, na meti Plavaca sada je dvojac Rome – Edin Džeko i Emerson.

Granovskaia je direktorica Chelseaja i osoba od povjerenja Romana Abramoviča. Bila je prvo zaposlena u jednoj od njegovih naftnih kompanija kao lični asistent vlasnika Chelseaja.

Nakon što je Abramovič postavio na mjesto direktora jednog od najvećih svjetskih klubova Granovskaia je postala najmoćnija žena u svijetu fudbala.

Diplomirala je 1997. godine na državnom univerzitetu u Moskvi, a odmah je dobila posao u Sibneft naftnoj kompaniji u vlasništvu Romana Abramoviča. Kada je Rus kupio Chelsea preselila se u London, a govori i nekoliko jezika. Nakon preuzimanja direktorske funkcije potpisala je treći najbolji ugovor s jednim proizvođačem sportske opreme u historiji fudbala. Granovskaia je dogovorila ugovor s Nikeom vrijedan 60 miliona funti godišnje.

Navodno je prilikom pregovora s legendom Chelseaja Johnom Terryjem jednom rekla:

“To je ugovor, uzmi ga ili j**eno ostavi”, piše Mirror.

Nedavno je ušla u sukob i s Antoniom Conteom menadžerom Chelseaja zbog toga što je Talijan odlučio prekrižiti njenog ljubimca Diega Costu.

[ads]

Izvor : radiosarajevo.ba

[ads2] [ads]