AKO VOLITE SEBE I SVOJU PORODICU OVO POGLEDAJTE: Evo kako da prepoznate da je jaje od bolesne kokoške…

4

Kokoške zatvorene u malom prostoru sigurno neće davati jaja istog kvaliteta kao one koje život provode u gore navedenim uslovima.

Danas ćemo vam pokazati kako da razlikujete dobra i zdrava jaja, od onih drugih.

Uvijek uzmite u obzir sljedeće:

1. Boja žumanaca

Idealna boja žumanca bi trebalo da bude što bliža narandžastoj! Dakle, bolje izbjegavajte jaja sa svjetlijim žumancetom.

2. Debljina žumanceta

Što deblje, to bolje! Zdravija jaja teže da budu deblja i punija hranjivim sastojcima.

3. Debljina i gustina ljuske

Teško je ocijeniti ljusku samo na osnovu pogleda! Trebalo bi razmotriti izgled ljuske i utvrditi njene karakteristike. Zdravije jaje imat će jaču i deblju ljusku!

Ne oklijevajte da kontaktirate lokalne farme i dobro se rapitate o uslovima pod kojima čuvaju i hrane živinu!

Ne bacajte ljuske od jajeta!

Kalcij koji sadrži ljuska od jajeta je svakom čovjeku prijeko potreban. On je zaslužan za stvaranje koštane srži i za sprječavanje, toliko popularne osteoporoze, bolesti koja u ovo doba umjetne a ne Božje hrane zahvaća velik dio ljudi na planeti. Kalcij također normalizira rad živaca i mišića, regulira otkucaje srca, omogućuje zgrušavanje krvi i potiče nas na dobar i kvalitetan san, potreban svakom ljudskom biću. Isto tako kalcij je važan za održavanje imunološkog sustava ali i za zdravlje kose i kože. Ono što je zapravo čudesno je činjenica da se upravo u ljusci od jajeta skriva najbolji izvor kalcija na svijetu, jer ljuska od jajeta sadrži čak 90 posto ovog minerala. Slučajno? Naravno da ne. S Bogom nema slučajnosti. Zanimljivo je isto tako da ljudsko tijelo s nevjerojatnom lakoćom apsorbira upravo ljuske od jajeta jer je po kemijskom sastavu gotovo identična zubima i ljudskim kostima.

U većim dozama ne samo da liječi simptome manjka kalcija i zaustavlja razvoj osteoporoze, već ljuska od jajeta pomaže i protiv visokog kolesterola i povišenog krvnog tlaka te potiče koštanu srž na proizvodnju krvnih ćelija.

Osim toga, ljuska jajeta sadrži željezo, bakar, mangan, cink, prirodni fluor, fosfor, krom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju upravo mljevenu ljusku od jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu nadopunu kalcija za čovjeka.

Recepti za liječenje ljuskom od jajeta – štitna zlijezda

Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u hladnjaku nekoliko dana. Kad se ljuske otope, procijedite tekućinu i pomiješajte ju s litrom rakije i kilogramom meda. Ostavite da odstoji sedam dana prije upotrebe. Konzumirati po jednu žlicu, dva do četiri puta dnevno nakon jela.

Gastritis, čir

Žlicu mljevenih ljuski jaja pomiješajte sa žlicom šećera i žlicom mljevenog muškatnog oraščića. Uzimajte 20 dana, tri puta dnevno po jednu žlicu. Na vrh noža mljevenih ljuski jajeta pomiješajte s dvije žlice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodajte decilitar toplog mlijeka. Uzimajte dva puta dnevno, ujutro na prazan želudac i prije spavanja.

Za jačanje organizma i čišćenje krvi

Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u frižideru 7 dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dvije do tri čaše vode s malo limunovog soka.

Ako ne bolujete od nikakve specifične bolesti, kombinirajte usitnjene ljuske od jajeta s limunom, tu ne možete pogriješiti, pogotovo ako ste jedan od onih koji kalcij nadopunjujete raznim farmaceutskim pripravcima, jer zašto bacati novac na skupe dodatke ako nešto tako djelotvorno i nabijeno kalcijem živi odmah pored nas.

Izvor : ciknews.com

[ads2] [ads]