NJEMAČKI MEDIJI PIŠU KAKO JE OVIM SKANDALOM OSRAMOTIO BOSNU: Otkriveni pravi razlozi Spahićevog otkaza u HSV-u…

Fudbaleri HSV-a Pierre-Michel Lasogga i Josip Drmić bili su, kako javlja njemački Focus, žrtve Spahićeve ruke, što je vjerovatno bila kap koja je prelila čašu u odluci bundesligaša da otpusti našeg reprezentativca.

Ovaj njemački list navodi da je uz učestale teške riječi i sklonost da “pravdu” traži pesnicama u klubu vladao strah od “lošeg dečka”, što je bio svojevrsni nadimak za bh. reprezentativca Emira Spahića.
HSV ove sezone grčevito se bori za opstanak u društvu najboljih, a jučer je klub saopćio odluku da su raskinuli ugovor s Spahićem.

– U posljednjih nekoliko sedmica započeli smo s procesom promjena. Taj proces sada uključuje da budućnost planiramo bez Spahića – izjavio je trener HSV-a Markus Gisdol.

Sve ovo veoma je iznenađujuće s obzirom na to da je njemački klub, zadovoljan igrama našeg štopera, odlučio produžiti ugovor s Spahićem na još jednu sezonu.

Sve su prilike da je naš reprezentativac ponovo platio ceh svog temperamenta što i nije neka novost kada je u pitanju Spahić.

Podsjetimo, nekadašnji kapiten Zmajeva prije dvije godine izbačen je iz Bayer Leverkusena nakon što je udario zaštitara, a u nekoliko navrata šamarao je protivničke igrače, ali i saigrače.

Izvor : Avaz

 

Podijeli objavu