Humanista Billy Agić prodaje Golfa 7 kako bi spasio život maloj Nejli iz Kalesije

Poznati humanista Billy Agić je odlučio prodati skupocijenog Golfa 7 kako bi spasio život maloj Nejli iz Kalesije, za čiju operaciju je potrebno 12 hiljada eura. Gospodin Agić je na svome facbook profilu napisao:

PRODAJEM Golf 7 GTI koji sam kupio prije 4 mjeseca!
Prodajem ga isključivo da spasim zivot malenoj Nejli iz Kaesije koja mora na operaciju kičme u Zagreb!
Imate ispod video na mom zidu pa možete pogledati o kakvoj je situaciji riječ!
Operacija košta 12.000eura i nismo uspjeli sakupiti sav novac i zbog toga sam se odlučio na ovaj korak…
Auta i lima ce da bude ali ljudski zivot mi je preci od komada lima…
Neka svi kažu da sam lud ali ovo je moja odluka!
Radije cu voziti golfa dvojku dizela i znati da sam jednoj djevojčici spasio zivot nego voziti sedmicu i biti sebičan!
Golfova cijena je ispod svoj cijena 37.000km!
Full kasko i registrovano je još 8 mjeseci!
Prešlo 13.500 kilometara!
Automobil sam kupio nov i imam sve papire od Golfa!
Originalan Golf 7 GTI!
Sve info na broj +38761412604

FB: Bili Agić

11-godišnjoj Nejli Suljkanović iz Rainaca Donjih, općina Kalesija, je odmah nakon rođenja ustanovljen Rettov sindrom, veoma rijedak poremećaj u razvoju mozga koji je uzrokovao da praktično samo vegetira.

Ima brojne smetnje, dobila je epilepsiju, teški oblik dijabetesa te se zbog oslabljenog imuniteta često suočava s problemima u disanju i stalnim infekcijama.
Život njenih roditelja, Sabahudina i Selme, je obilježen borbom da olakšaju teškoće bolesne kćerke. Obilazili su mnoge zdravstvene ustanove, pokušavali s primjenom alternativne medicine, ali je svaki odgovor bio da lijeka nema.

Oboljela djevojčica je proteklih godina oblizali razne zdravstve ustanove, a 10.septembra Nejla Suljkanović bi trebala biti primljena u Specijalnu bolnicu “Arithera” u Zagrebu.
Operacija koja je planirana za ovu djevočicu je sa prilično velikim procentom uspješnosti, nakon čega bi život ove djevojčice, koja praktično vegetira od rođenja, bio itekako olakšan, a samim tim i život njenih roditelja. Majka Selma je godinama u 24-satnom nadzoru kod Nejle.

Za operaciju je potrebno oko 12.000 eura (oko 24.000KM). Proteklih mjeseci u akciju prikupljanja novčanih sredstava su se uključile komšije iz Rainaca Donjih, kao i veliki broj građana Kalesije.

Izvor : novihorizonti

 

Podijeli objavu